SFATURI PENTRU A CONVIETUI CU MASCOTA TA

by Filip Enache
SFATURI PENTRU A CONVIETUI CU MASCOTA TA

SFATURI PENTRU A CONVIEȚUI CU ANIMALUL TAU DE COMPANIE

Canapeaua reprezintă centrul casei iar animalele pot fi foarte teritoriale, deci acesta este un loc foarte tentant pentru ca animalul de companie să-și marcheze teritoriul. Animalele au un comportament care poate varia mult de la unul sau altul. Cea mai bună investiție care se poate face este aceea de a vă educa animalul de companie ca să utilizeze locurile destinate lui.

EVITAȚI ZGÂRIETURILE

Puneți pune coajă de portocală sau să frecați materialul cu coajă de portocală, deoarece mirosul citricelor nu le place animalelor.

CURĂȚENIA ANIMALELOR I

Asigură-te că unghiile animalului tău de companie sunt scurte, astfel nu va avea nevoie să și le ascută și nu-ți va strica canapeaua.

CURĂȚENIA ANIMALELOR II

Piaptănă-ți regulat animalul de companie. Părul pe care-l vei arunca la gunoi nu va pluti prin casă.

O BUNĂ ALIMENTAȚIE

Alimentează-ți bine animalul de companie, dieta inadecvată poate face să piardă mai mult păr. În plus, o bună alimentație va ajuta la prevenirea îmbolnăvirii lui, și-i va asigura o mai bună calitate de viață.

EDUCA-TI ANIMALUL DE CASA

Cumpără-ți un dispozitiv de scărpinat pentru animalul de companie și arată-i cum să îl utilizeze. Ca să se obișnuiască cu el, puteți stropi dispozitivul cu iarba mâţei sau valeriană. Aceste mirosuri le atrag. Și nu uitați să vă premiați animalul de companie de câte ori îl va folosi.

NEWSLETTER

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata si va fi folosita strict pentru OneLiving.ro

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published