Cum îți alegi cea mai potrivită canapea?

by Filip Enache
Cum îți alegi cea mai potrivită canapea?

Atunci cand optezi pentru achiziționarea unei canapele este foarte important ca aceasta să reflecte personalitatea și stilul tău, deoarece este camera în care alegi să te relaxezi după o zi plină de activități. De aceea este esențial să analizezi care sunt cei mai importanți factori care influențează alegerea finală. În general, achiziția acestui obiect de mobilier presupune o investiție semnificativă, fiind o acțiune pe care o realizezi destul de rar.

În prezent, există o varietate de modele spectaculoase care se pliază pe gusturile celor care doresc să își amenajeze livingul într-un stil modern sau minimalist. Elementele care fac într-adevăr diferența sunt legate de forma, materialul și înălțimea care pot fi ajustate în funcție de preferințele tale.

Din această cauză este necesar să aloci câteva ore studierii tipurilor existente de canapele pentru a fi mulțumită de alegerea ta. În general, vânzătorii nu îți furnizeză informațiile de care ai nevoie sau nu ating punctele care te interesează. În cele ce urmează o să evidențiem cinci pași care contribuie la luarea unei decizii corecte pentru a beneficia de un confort sporit. 

1. Definește-ți stilul pentru a alege canapeaua dorită

Pornind de la această etapă vei reuși să alegi ceea ce te reprezintă pe tine sau pe familia ta. O canapea trebuie să fie piesa de rezistență și totodată să fie în armonie cu celelalte elemente decorative ale livingului. Alegerea acesteia se face în funcție de culoarea sau design-ul mobiliei, covorașelor sau a perdelelor.

Aceasta este un obiect multifuncțional ce are puterea de contura o atmosferă interiorului care va influența starea spirituală a celor care te vizitează. Pentru a evita un haos total, analizează care este modelul ce se va integra cel mai bine în decor.


2. Măsoară spațiul disponibil 

Un sfat util înainte de orice operațiune este să acționezi mereu inteligent. Înainte de a face o vizită într-un showroom specializat este indicat să măsori cu atenție spațiul disponibil în care noua achiziție va fi amplasată.

În acest fel, scutești timpul și vei știi spre ce modele să te îndrepți. În general, mărimea canapelei conferă un anumit nivel de confort, însă aceasta trebuie să fie în echilibru și cu dimenisiunea camerei. Există canapele cu două sau trei locuri care se pot dovedi mult prea mari, fapt care va îngreuna circulația.

În cazul în care ocupă mai mult de jumatate din living, atunci este timpul să te orientezi spre un model care să se încadreze perfect.


3. Materialul din fibre, un plus de eleganță și confort

O canapea tapițată cu o sofă din fibre, transmite un aer modern și o ședere confortabilă chiar dacă sunt mai pretențioase. Dintre materialele delicate din fibre, amintim: matasea, lâna și bumbacul.
Majoritatea doamnelor le adoră, deoarece subliniază foarte bine decorul rafinat din living. Te încurajăm să descoperi astfel de materiale care sunt ideale pentru aspectul estetic, iar pentru a le întreține mai bine, alege nuanțe mai închise.

4. Acordă atenție părții tehnice

În pasul trei, discutăm de cadrul care va susține canapeaua și va fi cel care îi va mări durata de utilizare dacă este configurat corect. Există două tipuri de cadre: unul fabricat din lemn (pin, stejar, molid) și unul din metal. Ambele s-au dovedit rezistente, fiind cele care influențează modul în care stai pe o canapea.

Calitatea este pusă în evidență de înșurubarea articulațiilor laturilor, dar și a modului în care cadrul este asamblat. Colțurile unei canapele vor fi consolidate și nu doar lipite, situație comună la cele care au un preț de achiziție mic spre mediu.

5. Lasă-te pe spate și testează umplutura 

După ce ai parcurs cele patru etape, eliberează-te de stres și întinde-te aproximativ cinci - zece minute pe canapea. Această relaxare, ascunde un scop precis: testarea umpluturii și a gradului de elasticitate, aspecte care îți vor confirma daca este sa nu confortabilă.

În final, sperăm că ți-am oferit informațiile de care aveai nevoie, pentru a fi mulțumită de achiție. Avem pentru tine și un partener care îți pune la dispoziție o diversitate de modele de canapele, menite să îți satisfacă toate preferințele în materie de amenajare a livingului. OneLiving îți transportă gratuit noua achiziție și o va livra exact așa cum o dorești.  

NEWSLETTER

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata si va fi folosita strict pentru OneLiving.ro

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published