Cum alegem materialul pentru o canapea la comandă?

by One Living
Cum alegem materialul pentru o canapea la comandă?

Ne place să susținem că unul dintre cele mai spectaculoase piese de mobilier dintr-un living este canapeaua care transmite un plus de eleganță decorului, fiind un produs în care merită să investești o sumă semnificativă de bani.

Un aspect demn de luat în considerare este tapițeria canapelei care va juca un rol estetic și îți va personaliza interiorul. Din păcate, constatăm rolul important al tapițeriei, atunci când canapeaua începe să se deterioreze.

Iată doua variante de tapițerie la care poți apela: 

Canapeaua din țesătură textilă (stofă)

Acest tip de material este disponibil în mai multe culori și dispune de o varietate de imprimeuri sau desene aplicate pe material, iar prețul acestora este unul accesibil. Marele său avantaj îl reprezintă aspectul călduros și aerul de liniște pe care îl transmite.

Canapelele din stofă sunt comode, indicate pentru persoanele care obișnuiesc să petreacă câteva ore pe zi în fața televizorului. Totodată, modelele tapițate cu stofă mențin și un aer vesel în living, însă trebuie să fie așezate într-un loc ferit de soare sau de căldura unui calorifer.

Tipul acesta de canapele sunt puțin mai sensibile, din cauza compoziției de lână, care se va degrada sau decolora în timp dacă este supusă căldurii.

Așadar, optează pentru o stofă care are integrată și o cantitate de fibre sintetice care vor lungi durata de viață și rezistența a canapelei.

Tapițerie din materiale naturale ( in, bumbac, catifea)

La fel ca și tapițeria din stofă, canapelele îmbrăcate cu un material natural se bucură de un preț convenabil și de o varietate de culori. Aceste modele sunt confortabile, călduroase și mențin o atmosferă calmă livingului.

Majoritatea persoanelor aleg unul dintre cele trei materiale naturale, deoarece nu rețin praful, iar datorită huselor integrate în preț, acestea vor rezista mai mult timp. Acestea mizează pe un aer clasic sau contemporan care se va armoniza cu mobilierul livingului

Ca și o concluzie, o canapea închisă așezată pe un parchet sau podea cu tonuri închise este o asociere banală, deoarece culoarea canapelei trebuie să fie delimitată de nuanța pardoselii.

În mod normal, nuanțele deschise sunt mai dificil de întreținut, dar vor oferi un aspect mai vesel și un aer aerisit. În cazul în care deții animale de companie sau ești mamică, nu uita de o husă detașabilă care îți va proteja tapițeria canapelei.

NEWSLETTER

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata si va fi folosita strict pentru OneLiving.ro

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published